Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ: Υπάρχει μία δύναμη τόσο οργανωμένη, τόσο λεπτή, τόσο προσεκτική, τόσο διασφαλισμένη, τόσο πλήρης και τόσο κυρίαρχη, που καλά θα κάνουν να προσέχουν όσοι και όταν μιλούν εναντίον της.


«Άφησε με ελεύθερο να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο M.ARothschild, επιφανές μέλος της ομώνυμης οικογένειας, η οποία ίδρυσε στα τέλη του 18ουαιώνα τα γνωστά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο δε J.KGalbraith, οικονομολόγος, υπέρμαχος του φιλελευθερισμού, είχε τονίσει ότι, «Η διαδικασία, με την οποία οι τράπεζες δημιουργούν νέο χρήμα, είναι τόσο απλή, που το μυαλό αηδιάζει».        

Επιτέλους! Η περιβόητη παράκαμψη...

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος της Ανατολικής παράκαμψης Πολυγύρουεπιτέλους μετά από τόσα χρόνια που περίμενε το έργο αυτό ο Πολύγυρος.
Σήμερα άρχισε την κατασκευή του εργοταξίου, απ'  όπου και η φωτογραφία μας.
Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο δεν ανακοινώθηκετίποτα ακόμα, ενώ έχουμε συνηθίσει να ακούμε πολλά για έργα πολύ μικρότερης σημασίας!
Τέλος πάντων, ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα το έργο! 



respentza.blogspot.com

Γιαούρτωμα Πάγκαλου στα Καλύβια!!

-Οι κάτοικοι της Κερατέας του φωνάζαν "δε τα φάγαμε μαζί"!!
-Δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο..

Ρεσιτάλ Αντώνη Σαμαρά στη βουλή, λέγοντας μεγάλες αλήθειες!


Τυροκομείο από την Ιερισσό Χαλκιδικής στο βιβλίο Guinness!!


Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness απέκτησε σήμερα η τυροκομική μονάδα του Ιωάννη Σταθώρη στην Ιερισσό Χαλκιδικής, στην οποία παρασκευάστηκε το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί στον κόσμο.

Ο εκπρόσωπος της Guinness World Records, Τζακ Μπρόκμπαντ παρέδωσε το πιστοποιητικό της εγγραφής στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ στον ιδιοκτήτη του τυροκομείου Ιωάννη Σταθώρη στο περιθώριο της 21ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop.

«Το τυρί με την ονομασία «κατσικίσιο πετρωτό» ήταν 939 κιλά», δήλωσε ο Ιωάννης Σταθώρης και εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το επίτευγμά του.
«Κόψαμε το τυρί, το δοκιμάσαμε μαζί με τους επισκέπτες της έκθεσης και είναι εξαιρετικής ποιότητας», ανέφερε προσθέτοντας ότι επιδίωξή του είναι η πρωτοτυπία και η ποιότητα προϊόντων του τυροκομείου του, στο οποίο απασχολούνται 15 άτομα.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΝΤ: Πλησιάζουν τα χειρότερα για την Ελλάδα

Πρόοδο στην επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων που έχουν τεθεί για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας διαπιστώνει το ΔΝΤ στην τρίτη έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, υπογραμμίζοντας ωστόσο παράλληλα ότι απαιτούνται ακόμη μείζονες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ώστε να διασφαλιστεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα και οικονομική ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων, στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει έως τον Μάιο - οπότε και θα πραγματοποιηθείη επόμενη αποστολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα- τα κύρια σημεια της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής που έχει συμφωνηθεί για την επιτυχή προώθηση του προγράμματος σταθεροποίησης.