Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Δωμάτια απο 30 ευρώ στη Χαλκιδική..Κοινή λίστα προσφορών από 26 ξενοδοχεία


Να "κλείσουν" από νωρίς τις διακοπές τους, για να εκμεταλλευτούν τα διαθέσιμα πακέτα προσφορών και εκπτώσεων, παροτρύνει τους Έλληνες τουρίστες η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, οι τιμές στα καταλύματα της περιοχής κυμαίνονται φέτος στα επίπεδα του 2010, έτος κατά το οποίο ήταν ήδη μειωμένες κατά 20%. Κατά συνέπεια, με τις πρόσθετες προσφορές και εκπτώσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταλύσουν στη Χαλκιδική σε πολύ δελεαστικές τιμές, που ξεκινούν ακόμη και από 30 ευρώ στις χαμηλότερες κατηγορίες ξενοδοχειακών μονάδων.

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: «Έκλεισαν» τα πιο όμορφα μάτια του κόσμου


Μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης, μια από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι.

Σε ηλικία 79 ετών, η σπουδαία κυρία της μεγάλης οθόνης άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ"  ΣTH ΘEΣΣAΛONIKH
         Tη Δευτέρα 28 Mαρτίου, στις 7 το βράδυ, η εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ οργανώνει εκδήλωση στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων, ισόγειο κτιρίου Δ’ Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Θέμα:
«MNHMONIO: Tο αληθινό πρόσωπο της κρίσης»

Λεφτά υπάρχουν! 4εκ. ευρώ για το τζαμί Διδυμοτείχου......


Το αρχαιότερο και μεγαλύτερο ίσως τζαμί της Ευρώπης βρίσκεται στο Διδυμότειχο!
Σύμφωνα με την επιγραφή που υπάρχει πάνω από την κεντρική είσοδο, την ανέγερση του τεμένους παρήγγειλε ο σουλτάνος Μεχμέτ, γιος του Βαγιαζήτ. Το τέμενος εγκαινιάστηκε το Μάρτιο του 1420. Δεύτερη επιγραφή πάνω από την...
 πλάγια είσοδο μας πληροφορεί ότι την ανοικοδόμηση ανέλαβε ο Kadi του Διδυμοτείχου Seyyid Ali, το έκτισε ο Dogan bin Abdullah και μηχανικός ήταν ο Ivaz bin Bayezid. Είναι επομένως κτίσμα του Μεχμέτ Α’ (1413-1421). Αυτό το χρονικό πλαίσιο δίνει και η δενδροχρονολόγηση (1418).

Ραδιενέργεια στην Ελλάδα


Σε προσωπικά αντικείμενα ατόμων που ταξίδεψαν από την Ιαπωνία και έφτασαν στην Ελλάδα, ανιχνεύτηκε ποσότητα ραδιενέργειας. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του δευτερογενούς ελέγχου. Σε 47 ανθρώπους έχει ήδη γίνει πρωτογενής ραδιενεργός έλεγχος. Σε καραντίνα τα περισσότερα κράτη - μέλη