Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σαμαράς προς όλους: “άντε γεια…”


Σε μια ομιλία – τομή στην χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε σαφέστατο μήνυμα στα διάφορα κέντρα που μεθοδεύουν εξωθεσμικές λύσεις και εκτροπές και παράλληλα καλλιεργούν κλίμα διχόνοιας στη ΝΔ: “δεν πτοούμαι”, είπε, “δεν χρωστάω σε κανέναν, παρά μόνο στον ελληνικό λαό”, “θα πάρουν την απάντησή τους όσοι προσπαθούν να μας εμποδίσουν ή να μας εκτρέψουν “.

Νέα απειλή για την Ελλάδα παρά την κατακραυγή

Ακόμα ένα χτύπημα για την ελληνική οικονομία, παρά την αμφισβήτηση του ρόλου των οίκων αξιολόγησης. Προειδοποίηση για νέα υποβάθμιση από τον Fitch. Κάνει λόγο για αφερεγγυότητα και για νέες πιέσεις προς την Ελλάδα

Ίκαροι με τη βοήθεια ρομπότ

Επιστήμονες της εταιρείας Festo, δημιούργησαν ένα ρομπότ-πουλί, που μιμείται τις πτήσεις των αληθινών πουλιών. Ανοίγει ο δρόμος για ηλεκτρονικά μοντέλα που θα μπορούν να χρησιμοποιούν και οι άνθρωποι.Ένα από τα όνειρα των ανθρώπων, να πετάξουν σαν πουλιά, είναι γεγονός με τη βοήθεια ενός ρομπότ!
Επιστημονική ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει ένα ρομπότ που μιμείται απόλυτα τη πτήση των πουλιών. Ο λόγος για έναν επαναστατικό σχεδιασμό ενός smartBird- Έξυπνο πουλί-, που δημιούργησαν οι επιστήμονες της τεχνολογικής εταιρίας Festo.
Το πουλί ζυγίζει μόλις 450 γραμμάρια και κινεί τα φτερά και την ουρά όταν πετάξει στον ουρανό!