Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ντροπή!Λογόκριναν τον Μίκη

Σε ιστορική απρέπεια προέβη η πρόεδρος της αυστριακής Βουλής, Μπάρμπαρα Πράμερ, να «λογοκρίνει» τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, καθώς με απόφασή της, που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, ματαίωσε την προγραμματισμένη παρουσίαση του έργου «Μαουτχάουζεν στην αυστριακή Βουλή.

Στην Αυστραλία ασφαλίζουν μέχρι και… τις νοικοκυρές!

Οι γυναίκες που ασχολούνται με τα οικιακά, πρέπει να αισθάνονται αισιόδοξες, παίρνοντας παράδειγμα από την Αυστραλία. Ενώ στη χώρα μας οι μισθοί μειώνονται και οι εισφορές αυξάνονται, στην Αυστραλία ασφαλίζουν μέχρι και τις νοικοκυρές.  Μπορεί να μην πληρώνονται, τώρα όμως έχουν την ευκαιρία να ασφαλιστούν και να αποζημιωθούν κανονικά, σε περίπτωση που ασθένεια ή τραυματισμός τις εμποδίσει να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Για πρώτη φορά στην Αυστραλία υπολογίζεται ο μισθός της νοικοκυράς σε $900 την εβδομάδα, πληρώνοντας δε από $2,50 τη μέρα μπορεί, αν χρειαστεί, να λάβει από την ασφάλεια από $500 μέχρι $900 την εβδομάδα. 

Σωστός για άλλη μια φορά ο Αϊνστάιν...


Κανείς δεν έχει τολμήσει να τον αμφισβητήσει, ορισμένοι όμως πρόσφατα έχουν θελήσει να τον διορθώσουν ενώ κάποιοι άλλοι δεν συγχωρούν το ασύμβατο των θεωριών του με αυτές τις κβαντομηχανικής. Σε πείσμα όλων ωστόσο ο Αλμπερτ Αϊνστάιν αποδεικνύεται για άλλη μια φορά σωστός σε μια από τις πλέον φιλόδοξες πειραματικές αποστολές της NASA.
Κατόπιν αυτού  μπορούμε πλέον να πούμε με βεβαιότητα ότι το Γεωδαιτικό φαινόμενο _ η στρέβλωση του χωροχρόνου κοντά σε ένα ογκώδες αντικείμενο όπως π.χ. ένας πλανήτης _ εκφράζεται όπως το είχε προβλέψει ο Αϊνστάιν στη Γενική Θεωρία του πριν από σχεδόν έναν αιώνα. Επίσης, όπως συνάγεται από την ίδια θεωρία, ο χωροχρόνος....