Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ένας Σαμαράς απο τα παλιά, έβαλε θέμα Προέδρου της Δημοκρατίας και διαχωρισμού εξουσιών


Επανήλθε σήμερα δριμύτερος στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε εισήγησή του στην επιτροπή του κόμματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Συγκεκριμένα παραδέχτηκε δημόσια ότι...
το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε (το φωνάζουμε τόσα χρόνια από αυτό εδώ το blog) και άγγιξε πλέον το καυτό θέμα των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και αυτό της διάκρισης της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία. Επίσης άγγιξε τα θέματα τα σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων και την ποινική ευθύνη υπουργών και βουλευτών κ.λ.π.

Η Ελλάδα μπορεί...


Επιτέλους σημαντικό μέρος της πνευματικής ηγεσίας του τόπου, αποφάσισε το αυτονόητο, για το οποίο σιωπούσε τόσα χρόνια και γι’ αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη. Αποφάσισε δηλαδή να μιλήσει.

Την επόμενη Τρίτη λοιπόν 12-4-2011 και από τις 10 π.μ. μέχρι το βράδυ, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα γίνει μεγάλη συζήτηση σημαντικών προσωπικοτήτων του πνεύματος για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει στη χώρα.

Ευρωπαικές κυβερνήσεις θεωρούν πιθανή την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Πρόκειται για δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times που επικαλούνται πληροφορίες από αξιωματούχους κυβερνήσεων από χώρες της Ευρωζώνης.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης του ΠΑΣΟΚ κ.Σημίτης


Απόφαση –«σωσίβιο» στους αεριτζήδες του ΧΑΑ!
Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 1999 προέκυψαν ξαφνικά δύο σημαντικά προβλήματα. Το πρώτο αφορούσε την ενίσχυση του πληθωρισμού από αιτία που μέχρι τότε δεν μπορούσε να υπολογισθεί. Επρόκειτο για το κύμα αυξήσεων που προκλήθηκε στα ενοίκια των κατοικιών εξ αιτίας του μεγάλου σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου, του οποίου το επίκεντρο ήταν στη Πάρνηθα και οι επιπτώσεις στην Αττική. Το δεύτερο αφορούσε την κάμψη που είχε αρχίσει να έχει το Χρηματιστήριο. Οσον αφορά το πρώτο θέμα του κινδύνου που συνεπαγόταν μια αύξηση στα ενοίκια πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου σύσκεψη μεταξύ του τότε υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομίας και του τότε υπουργού Ανάπτυξης κ. κ. Ιω. Παπαντωνίου και Ευ. Βενιζέλου, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της κτηματαγοράς.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ--->