Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

This is the end...


Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σ΄ αυτό που πριν ένα χρόνο κοροϊδεύαμε και βρίζαμε τους ξένους που μας το έθεταν ως μόνη λύση. Η υποθήκευση της χώρας ή τουλάχιστον ένα μέρος της είναι προ των πυλών. Αυτό ζήτησαν οι ξένοι δανειστές μας στο Λουξεμβούργο κατά τη δραματική συνεδρίαση παρόντος του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Στην παρούσα φάση δεν έχει καμιά σημασία το επικοινωνιακό Βατερλό της κυβέρνησης. Δεν έχει σημασία ούτε το δημοσίευμα του Spiegel ούτε οι πιέσεις για να βγει η Ελλάδα έξω από τη ζώνη του ευρώ.
Αυτό που έχει πλέον σημασία είναι ότι....

Κατασκοπευτικό δίκτυο των Αλβανών στην Αθήνα...

Αν και το έχουν «πνίξει» τα κατεστημένα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα το ζήτημα της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας έχει τεράστια σημασία για το μέλλον του ελληνισμού, αλλά και ευρύτερα των γεωπολιτικών εξελίξεων της περιοχής της ΝΑ Ευρώπης.

Το νέο φοβερό κύμα ανακατατάξεων που καταφτάνει (με αλλαγές συνόρων και πάλι, καινούριους στρατηγικούς συσχετισμούς και νέες συμμαχίες) θα συμπληρώσει το αρχικό κύμα, που είχε ξεκινήσει το 1991 με τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και κατέληξε στην ανακήρυξη ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου από τους αλβανόφωνους Κοσοβάρους. 

New York Times: Αναπόφευκτη η πτώχευση της Ελλάδας..


Μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους- ο ευγενικός όρος για την πτώχευση- είναι αδύνατη λέει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Ωστόσο για τις αγορές και για πολλούς αναλυτές είναι κάτι παραπάνω από δυνατή. Το πότε και το πώς μένουν μονάχα να απαντηθούν, σχολιάζει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.