Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Νέος σεισμός με άλλο επίκεντρο στην Ιαπωνία, εγκαταλείπει ο κόσμος τη πόλη Φουκισίμα






Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος στο θέμα του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα αφού συνεχώς ξεσπούν φωτιές στους αντιδραστήρες του. 


Αυτή τη φορά στις φλόγες τυλίχθηκε ο αντιδραστήρας 4 και λίγη ώρα μετά έβγαινε καπνός και από τον αντιδραστήρα 3.Παράλληλα, αυξάνεται συνεχώς η ανησυχία καθώς έχουν πέσει πολύ χαμηλά τα επίπεδα του νερού ψύξης γεγονός που ενισχύει την τήξη που σε μεγαλύτερο βαθμό είναι πιθανό να προκαλέσει έκρηξη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τουεργοστασίου, σκέφτονται πολύ σοβαρά να ρίξουν βορικό οξύ μεελικόπτερο ώστε να μη λιώσουν οι ράβδοι του πυρηνικού εργοστασίουκαι να προχωρήσουν εκ νέου σε αλυσιδωτή διάσπαση στοναντιδραστήρα 4 που μετά το σεισμό αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα. 

Από την πλευρά της η Νότια Κορέαθα βοηθήσει την Ιαπωνίαστέλνοντας αποθέματα βορικού οξέως το οποίο αναμιγνύεται με το νερό και χρησιμοποιείται σε συνεργεία. Αυτό το μίγμα θέλουν οι Ιάπωνες να ρίξουν στους προβληματικούς αντιδραστήρες ώστε να αποφύγουν ένα νέο Τσερνόμπιλ. 

Μετά το σεισμό οι Ιάπωνες προσπαθούν με τον προαναφερθέντα τρόπο να αποφύγουν την τήξη ωστόσο τα αποθέματα από βορικό οξύ έχουν τελείωσει για αυτό και ζήτησαν βοήθεια και από άλλες χώρες. 

Την ίδια ημέρα έφυγαν από το πυρηνικό εργοστάσιο οι εργαζόμενοι αφού τα επίπεδα της ραδιενέργειας είναι αυξημένα. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό μερικοί από αυτούς επέστρεψαν 

«Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό στο πυρηνικό εργοστάσιο, εξαιτίας του κινδύνου να εκτεθούν σε ραδιενέργεια. Είμαστε σε επιφυλακή», είπε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα επίπεδα ραδιενέργειας μπορεί να έχουν στα 600-800 mSv ωστόσο παραμένουν άνω των φυσιολογικών ορίων.


cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου