Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στη Σιθωνία

Σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Σιθωνίας προγραμματίζει να υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή Σιθωνίας.
Ο Δήμος Σιθωνίας καταθέτει εντός των ημερών δύο προτάσεις. Η πρώτη αφορά στην ένταξη του έργου: «Επέκταση Αποχετευτικού δικτύου Σάρτης» στο 


 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (ΕΠΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
Η δεύτερη στην ένταξη του έργου: «Ύδρευση - Αποχέτευση Ομβρίων και Ακαθάρτων Ν.Μαρμαρά (Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου εν κενώ-Η/Μ εγκαταστάσεις ανύψωσης λυμάτων στην περιοχή Παράδεισος Δ.Δ.Ν.Μαρμαρά» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (ΕΠΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). 


Στο μεταξύ, έγινε υποβολή πρότασης του Δήμου Σιθωνίας για την επιβεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας Τύπου Α& Β από τη Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έγκριση Εγχειριδίου Διαδικασιών. Η επιβεβαίωση Διαχειριστικής Επάρκειας είναι το νέο στοιχείο που εισάγει το ΕΣΠΑ στις προϋποθέσεις για την υποβολή προτάσεων από τους φορείς.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος δήλωσε:


«Η εξασφάλιση Διαχειριστικής Επάρκειας για το Δήμο Σιθωνίας, αποτελούσε βασική προτεραιότητά μας. Ο Δήμος μας έχει ορίσει στρατηγικές προτεραιότητες και αναπτυξιακές πολιτικές, τις οποίες έχει εξειδικεύσει σε ιεραρχημένα έργα (Τεχνικό Πρόγραμμα), προκειμένου να αναζητήσει τρόπους και μέσα αξιοποίησης των χρηματοδοτικών ευκαιριών. Με τη Διαχειριστική Επάρκεια θα αποκτήσει ο Δήμος μας αυτοτέλεια ενεργειών.


Ο επιτυχής προσδιορισμός, η αποτελεσματική διασφάλιση και η βέλτιστη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών ευκαιριών θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση του ρόλου της Σιθωνίας στην ευρύτερη περιοχή. Το στοίχημα της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η ένταξη, σε διάφορα χρηματοοικονομικά προγράμματα, έργων υποδομής και επιδιώκουμε να πρωταγωνιστήσουμε σε χρηματοδοτήσεις και εντάξεις.»
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου