Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αρχίζει σήμερα η εκδίκαση της προσφυγής των Σκοπίων κατά της Ελλάδας στη Χάγη!

Σήμερα, Δευτέρα (21/3) ξεκινά η προφορική διαδικασία της προσφυγής των Σκοπίων κατά της Ελλάδας που κατατέθηκε στις 13/10/2008 κάνοντας λόγο για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Ελλάδας - ΠΓΔΜ (1995),επειδή η Ελλάδα έφερε αντιρρήσεις στην πρόσκληση για προσχώρηση της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008.



Μέχρι τις 30 Μαρτίου θα κρατήσει η προφορική διαδικασία και θα γίνει σε δύο γύρους κατά τους οποίους οι δύο πλευρές θα αναλύσουν τις θέσεις τους. Πιο αναλυτικά, ταΣκόπια θα εκθέσουν τα επιχειρήματά τους στις 21 και 22 Μαρτίου ενώ στις 24 και 25 θα κάνει το ίδιο η Ελλάδα.

Τρεις ημέρες μετά η ΠΓΔΜ θα ανταπαντήσει στα επιχειρήματα της χώρας μας κάτι το οποίο θα κάνει η Ελλάδα με τη σειρά της στις 30 του μήνα.

Όσοι μάλιστα επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία θα έχουν αυτή τη δυνατότητα μέσα από τη σελίδα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. 
Όσον αφορά την απόφαση, θα βγει ύστερα από πολλούς μήνες ενώ η προφορική διαδικασία έχει ακολουθήσει τη γραπτή με την υποβολή των γραπτών υπομνημάτων από τις δύο πλευρές.

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποτελείται από 15 τακτικά μέλη εκλεγμένα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και δύο δικαστές που έχουν οριστεί από την Ελλάδα και τα Σκόπια.

Ως εκπροσώπους έχει ορίσει η χώρα μας , τον πρέσβη Γεώργιο Σαββαΐδη, και τη νομική σύμβουλο και προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, Μαρία Τελαλιάν.

Η ΠΓΔΜ από πλευρά της, έχει εκπροσώπους τον υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, και τον πρέσβη της χώρας στην ΟλλανδίαΝίκολα Ντιμιτρόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου