Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Άρχισαν οι φωτιές στη Σιθωνία..

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί (17.15) οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν μετά τις 2 το μεσημέρι στη Βουρβουρού και στονΤριπόταμο του δήμου Σιθωνίας. Λόγω των ισχυρών ανέμων σήμανε συναγερμός στην..
Πυροσβεστική Υπηρεσία και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση. Στη Βουρβουρού, ενώ η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, λόγω των ισχυρών ανέμων αναζωπυρώθηκε και υπήρξαν φόβοι ότι θα απειληθούν και εξοχικές κατοικίες.



 Στην κατάσβεση στη Βουρβουρού πήραν μέρος 9 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20 άνδρες και 5 οχήμα της Ομάδας Εθελοντών Αγίου Νικολάου (ΟΠΕΑΝ) με 20 εθελοντες από την αρχή της φωτιας. Ο δήμος Σιθωνίας συμμετείχε με μηχανήματα. Στις 4 το απόγευμα κρίθηκε αναγκαίο και κατέφθασαν δύο καναντέρ, τα οποία με συνεχείς ρίψεις νερού έθεσαν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο στις 17.15. Συνολικά κάηκαν 8 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης.

Στον Τριπόταμο η φωτιά ήταν μικρότερης έκτασης και τέθηκε υπό έλεγχο πιο γρήγορα από 2 πυροσβεστικά οχήματα. «Ήταν για μας ένα τεστ ετοιμότητας ενόψει καλοκαιριού. Πιστεύω ότι υπήρξε πολύ καλός συντονισμός και αντιμετωπίστηκαν και οι δύο πυρκαγιές με επιτυχία. Είναι αλήθεια ότι μας φόβισε ο δυνατός άνεμος γι΄αυτό και ο δήμαρχος Γιάννης Τζίτζιος ζήτησε να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα» ανέφερε στο halkidikinews ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Αχιλλέας Παπαστεργίου.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο πυρκαγιές προκλήθηκαν από ανεξέλεγκτη καύση κλαδιών.

 halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου