Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο Άγιαξ φτιάχνει ακαδημίες στην Ελλάδα και οι ελληνικές ομάδες προτιμούν παίκτες απο το εξωτερικό










Η μεγάλη του Αγιαξ Σχολή Ποδοσφαίρου, θα βρίσκεται πλέον και στην Ελλάδα, καθώς ο διάσημος για τις υποδομές του ολλανδικός σύλλογος, υπέγραψε την Δευτέρα 14 Μαρτίου πενταετούς διάρκειας συμβόλαιο για την έναρξη του Ajax Hellas Youth Academy, και ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη 15/3 στην επίσημη ιστοσελίδα του του ajax.nl. Ο «Αίαντας» θα αρχίσει το πρόγραμμα εξάπλωσης των..


 συνεργαζόμενων ακαδημιών του στην Ελλάδα, με τμήματα υποδομής σε 15 σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο, των οποίων η διαχείριση θα γίνεται από την Κέρκυρα, όπου βρίσκετα η βάση και το αθλητικό κέντρο της All Star Consultancy. Η συνεργασία του ολλανδικού συλλόγου έγινε μετά από πρωτοβουλία του γνωστού μάνατζερ, Γιώργου Καζιάνη, και της εταιρίας «All Star Consultancy» της οποίας προΐσταται, και η οποία δραστηριοποιείται στον αθλητικό τομέα και στην ανάδειξη ταλαντούχων παικτών.

Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε την Δευτέρα 14/3 στο Άμστερνταμ, προκειμένου να ανακοινωθεί επίσημα η έναρξη της συνεργασίας του «Αίαντα» Ελλάδα, μεταξύ άλλων υπογραμμίστηκε ότι η συμφωνία θα είναι σε πρώτη φάση πενταετής. Θα αποτελέσει το εφαλτήριο μιας σειράς ενεργειών προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική ποδοσφαιρική κουλτούρα, να εμπλουτιστεί με στοιχεία μίας από τις αρτιότερες και πιο καταξιωμένες διεθνώς ποδοσφαιρικές ακαδημίες. Το έργο της συμφωνίας ήταν εκ προοιμίου δύσκολο, μιας και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Άγιαξ, που δέχτηκε να δημιουργήσει ακαδημίες στην Ευρώπη, και οφείλεται κυρίως στην επιμονή που έδειξε ο Γιώργος Καζιάνης, στο να επιτευχθεί αυτή η επιτυχία.
Η ακαδημία του Άγιαξ δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού αρκεί η αναφορά κάποιων εκ των πρωταγωνιστών της πρωτοστάτησαν στα διεθνλη πρωταθλήματα. Μερικοί από τους δεκάδες παίκτες που συνέδεσαν το όνομά τους με την παγκόσμια επιτυχία κάνοντας τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα στις εγκαταστάσεις του Άμστερνταμ, είναι οι Σνάιντερ, Φαν ντερ Φάαρτ, Μπέργκαμ, Ζέεντορφ, Ντάβιντς, Φαν Μπάστεν. Η ίδια γνώση που ανέδειξε τους λαμπερούς ποδοσφαιριστές, θα μεταδοθεί και στις ακαδημίες του Άγιαξ στον ελληνικό χώρο, καθώς θα λειτουργήσουν σταδιακά 15 ακαδημίες σε Ελλάδα και Κύπρο, υπό την αιγίδα και την οργάνωση του AFC Ajax με την ονομασία Ajax Hellas Youth Academy.

Η αγωνιστική φιλοσοφία και γνώση των Ολλανδών «αρχιτεκτόνων» του ποδοσφαίρου θα μεταδοθεί στα ελληνικά ταλέντα δια μέσω της τεχνικής και της εμπειρίας των Ολλανδών προπονητών που θα συνδράμουν στην συνολική προσπάθεια. «Ταλέντα που σίγουρα δε λείπουν από την χώρα μας», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της All Star Consultancy και πλέον πρόεδρος της Ajax Hellas Youth Academy, Γιώργος Καζιάνης:
«Έχουμε ταλέντα στην Ελλάδα, όμως υπολειπόμαστε ακόμη της σωστής τεχνογνωσίας για να τα διδάξουμε σωστά. Αυτός είναι ο λόγος που η συνεργασία μας με τον Άγιαξ είναι τόσο σημαντική. Οι ακαδημίες του Άγιαξ είναι παγκοσμίως γνωστές για την ποιότητά τους, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαζόμαστε από σήμερα και επίσημα μαζί τους».

Ο υπεύθυνος προγράμματος του Ajax Development Αbroad και υπεύθυνος του πρότζεκτ Ajax Hellas Youth Academy, Eddie van Schaik, ανέφερε:
«Θα φέρουμε αρκετές φορές τους Έλληνες προπονητές στο Άμστερνταμ στην διάρκεια της συνεργασία μας, και με τη σειρά μας θα βρισκόμαστε και εμείς στην Ελλάδα για την απαραίτητη τεχνική και ουσιαστική υποστήριξη. Ήδη υπάρχει πολύ υλικό διαθέσιμο για την έναρξη μιας απόλυτα επιτυχημένης συνεργασίας, όπως μια σειρά από DVD και άλλες μεθόδους που θα βοηθήσουν στο πρώτο στάδιο τους Έλληνες προπονητές στο να αρχίσουν σωστά τη διδασκαλία της φιλοσοφίας μας».

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την αισιοδοξία του Γιώργου Καζιάνη για ένα επιτυχημένο εγχείρημα: «Η επόμενη γενιά Ελλήνων παικτών και προπονητών θα είναι σε θέση να ανεβάσει το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, χάρη στη μοναδικότητα της φιλοσοφίας της ακαδημίας του Άγιαξ. Η ελληνική καταγωγή της ονομασίας του Άγιαξ, αλλά και η παρουσία αρκετών Ελλήνων που έχουν αγωνιστεί κατά καιρούς στην ομάδα, έχουν δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Άγιαξ.
Η Ajax Hellas Youth Academy, εκτός από την γνώση που θα μοιραστεί σε τεχνικό και αγωνιστικό επίπεδο, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τη δημοτικότητα του Άγιαξ στον ελλαδικό χώρο».

Πηγή:
http://english.ajax.nl/News/Archive/Article/Ajax-to-have-academies-in-Greece.htm 

http://taxalia.blogspot.com/2011/03/blog-post_6822.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FnJOIs+%28TaXalia%3A+Macedonia%27s+Nr.1+blog%29&utm_content=FeedBurner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου