Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

"Μεγάλο Συλλαλητήριο κατά τις επένδυσης χρυσού!"




Με συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην Ιερισσό, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής διαμαρτυρήθηκαν για τα σχέδια επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή τους.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση των κατοίκων στην πλατεία της Ιερισσού, ενώ ακολούθησε πορεία προς το λιμάνι της Ιερισσού, όπου έστησαν περίπτερο ενημέρωσης για τα αιτήματά τους.
Εκεί παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δρεβελέγκας, ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου και Τάσος Κουράκης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ και των Οικολόγων Πράσινων καθώς και εκπρόσωποι φορέων.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι πολίτες της Χαλκιδικής που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 13-3-2011 στην Ιερισσό για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή μας δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο ώστε να διαφυλάξουμε τον πραγματικό πλούτο του τόπου μας που είναι τα νερά τα δάση και οι θάλασσές μας. Για να διαφυλάξουμε την περιουσία μας, τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες και πάνω απ’ όλα την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Η φύση η ιστορία και ο πολιτισμός της Χαλκιδικής δεν μπορούν με κανένα τρόπο να συνυπάρξουν με τις τριτοκοσμικού τύπου “επενδύσεις” που σχεδιάζουν οι εταιρείες με την κυβέρνηση και τους ντόπιους παρατρεχάμενους πολιτικούς παράγοντες.
Καταγγέλλουμε το ΥΠΕΚΑ, το οποίο αφού για μήνες μας κορόιδεψε, στο τέλος το ίδιο με τρόπο προκλητικό ματαίωσε οριστικά την προσχηματική διαβούλευση που με τόσο πάθος υποστήριζε.
Καταγγέλλουμε την εταιρεία που με συμμάχους τους τοπικούς παράγοντες τρομοκρατούν τους πολίτες με ξυλοδαρμούς και αγωγές.
Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ, που προκλητικά, προβάλλουν την μια μόνο πλευρά και προσπαθούν να φιμώσουν την δικιά μας φωνή.
Με συμμάχους μας τους έγκριτους καθηγητές του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, ζητάμε να μην γίνει αποδεκτή η ΜΠΕ και να μην προχωρήσει η αδειοδότηση του έργου του έργου των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΝΑ ΑΠΈΡΑΝΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ.
ΌΧΙ ΣΕ ΚΆΘΕ ΝΈΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΉ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉ!
ΌΧΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ !
ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΝΆΠΤΥΞΗ !

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:
ΑΡΝΑΙΑΣ, ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΟΡΜΥΛΙΑΣ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου